Lady og Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomat-cremesauce (2-3 pers)
Sådan gør du:
Kødboller:
1 stk. finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
1 fed knust hvidløg
revet skal og saft af 1 stk. citron
400 g hk. magert oksekød
1 stk. æg
1 spsk. vand
½ tsk. cayennepeber
1 ½ tsk. groft salt
Rør løg og de øvrige ingredienser sammen og lad blandingen hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Form herefter boller med en teske eller med hænderne – til valnøddestørrelse (15 – 20 stk.)
Sauce:
1 spsk. olie
1 stk. grofthakket zittauerløg (ca. 100 g)
1 fed knust hvidløg
1 spsk. tørret basilikum
½ tsk. cayennepeber
2 ds hakkede tomater
½ dl cremefine
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
Lad olien blive varm i en sauterpande eller gryde ved god varme. Svits løg, hvidløg, basilikum og cayennepeber i ca. 2 min – til løgene er klare. Tilsæt tomater, sukker og slat og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Kom herefter kødbollerne i saucen og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min eller til kødbollerne kommer til overfladen. Tilsæt cremefine og evt. lidt jævning og smag til.
Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken og server med salat.
Hertil:
300 g tørret fuldkornspasta
400 g blandet salat
ps. Pas på med cayennepeberen, heller lidt for lidt. Oksekødet kan erstattes af lammekød eller kalv&flæsk.