Aftensmad: Mørbrad i sød chilisauce (4 pers)

Mørbrad i sød chilisauce (4 pers)

Sådan gør du:

1 stk. svinemørbrad (ca. 500 g) – kan erstattes af kylling eller skinkekød
1 spsk. revet frisk ingefær
½ dl friskpresset limesaft
4 spsk. olie
10 stk. forårsløg i 2 cm skrå stykker
2 stk. rød peberfrugt i meget tynde strimler
2 fed knust hvidløg
2 spsk. sød chilisauce
4 spsk. Ketjap Manis (indonesisk sød sojasauce)

Tilbehør:
400 g ægnudler (fuldkorns)
200 g mangofrugt i skiver
1 spsk. limesaft

Skær mørbraden i tynde skiver (eller kyllingen). Kom ingefær og lime over og lad det marinere i ca. 10 min. Opvarm en pande eller wok med 2 spsk. af olien. Lynsteg kødet ad to omgange og læg det på fedtsugende papir. Tør evt. panden af og opvarm på ny resten af olien. Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min. Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og Katjap Manis og steg/kog i ca. 2 min. Pynt evt. med frisk koriander
Server med nykogte ægnudler.

Tips: Nudlerne kan erstattes af ris, i stedet for Ketjap Manis kan man bruge 2 spsk. japansk sojasauce og 2 spsk. honning, svinemørbraden kan erstattes af kylling eller skinkekød

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *