Aftensmad: Ovnstegte kødboller og stærk tomatsauce (4 pers)

Ovnstegte kødboller og stærk tomatsauce (4 pers)

Sådan gør du:

Kødboller:
300 g hk. magert oksekød
150 g Cheasy hytteost (1,5 %)
1 stk. æg
2 spsk. rasp
2 fed knust hvidløg
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber

Bland det hakkede kød med hytteost, æg, rasp, hvisløg, salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Sæt en plade til opvarmning i ovnen. Form farsen til ca. 32 små kødboller (på størrelse med en valnød) og læg dem på et stykke bagepapir. Træk bagepapiret med kødbollerne over på den varme bageplade og bag kødbollerne øverst i ovnen.

Stærk tomatsauce:
2 tsk. olie
7 stk. forårsløg skåret i tynde ringe
2 stk. finthakkede rød chilipeber
2 ds. flåede tomater
1 dl vand
2 ½ tsk. sukker
1 ½ tsk. groft salt

Lad imens olie blive varm i en gryde ved god varme. Svits forårsløg og chili i ca. ½ min. Tilsæt tomater, vand, sukker og salt og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden, mos tomaterne let og kog saucen ved jævn varme i ca. 10 min. Samg den stærke tomatsauce til.
Vend herefter kødbollerne i tomatsaucen og server det sammen med nykogt pasta.

Tilbehør:
300 g tørret fuldkornspasta

Tips: man kan spare på chilien, hvis man ikke ønsker tomatsaucen for stærk. Skal den være ekstra hot, kan man lade de hvide ”vægge” sidde i chilierne (det er her meget af styrken sidder).

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *