Frokosten: Frokostsnegle

Frokostsnegle

Sådan gør du:

Ingredienser:
Dej:
3 dl mini- eller skummetmælk
30 g gær
1 tsk salt
1 dl (60 g) grahamsmel
1 dl (70 g) fuldkornshvedemel
1½ spsk olie
ca. 6½ dl (390 g) hvedemel

Fyld:
1½-2 små ds. konc. tomatpuré
1 løg
ca. 125 g ost (20+)
150 g kogt skinke eller kylling i strimler (kan udelades)
1-2 tsk oregano

Lun mælken til den er lunken. Opløs gæren i mælken. Tilsæt de øvrige indgredienser, dog kun halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt. Ælt resten af hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er smidig. Tildæk dejen med et viskestykke og stil den lunt i ca. 30 min. Rul dejen ud til en firkant på ca. 40×50 cm.

Sør tomatpuré ud på dejen. pil løget og hak det fint. Riv osten på rivejern. Fordel løg, ost, skinkestrimler og oregano over dejen. Rul dejen sammen som en “roulade” fra den lange side. Skær “rouladen” ud i ca. 18 stykker. Læg bagepapir på en bageplade og sæt sneglene på. Tænd ovnen på 200*C og tildæk sneglene med et viskestykke. Lad sneglene efterhæve i ca. 30 min. Pensl dem med vand og bag dem midt i ovnen i ca. 15-20 min.

Tilberedningstid (ekskl. hæve -og bagetid: ca. 25 min).

One reply on “Frokosten: Frokostsnegle

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *