Løbesnack: Havregrynscones

Download opskriften her

Tryk på nedenstående “download knap” og så kan du downloade denne opskrift til din egen computer, eller du kan skrive den ud fra din browser.

Du kan selvfølgelig også vælge at downloade hele vores e-bog i menuen til højre. Så får du alle “snack opskrifterne” på en gang

God fornøjelse med opskriften

Hvordan gør jeg?

Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 50 g blødt margarine
  • 1 dl kærnemælk
  • 225 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. groft salt
  • 75 g havregryn
  • 50 g rosiner, tranebær eller mørk chokolade (72%) i små stykker.

Eksemplet er lavet med chokoladestykker…..

Sådan gør du:
Pisk æggene med honning. Rør den bløde margarine ud i æggene sammen med kærnemælken.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 ½ cm tykkelse.
Udstik 12-14 scones med et glas eller lignende.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med æg.
Bag dem midt i ovnen ved 200 grader – de skal være hævede og gyldne i kanterne.
Scones serveres lune og nybagte – gerne med en mager ost til.
Disse scones er fryseegnede. Tages op ad fryseren efter behov og lunes i f.eks. mikrobølgeovnen eller på brødristeren.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *